Knokke-Heist

Project:                Nieuwbouw ziekenhuis

Opdrachtgever:   vzw Gezondheidszorg Oostkust

Bouwplaats:         Knokke-Heist

Studie:                 

Stabiliteit van de fundering, waterdichte betonnen kelder en skeletbouw boven 8.00m (ism Greish)

Synopsis:             

Het project betreft een volledig nieuwbouw ziekenhuis met alle diensten geïntegreerd in 1 gebouw; door de nabijheid van de nieuwe golfterreinen werd geopteerd om het gebouw zwevend uit te bouwen met landschappelijke doorkijk op gelijkvloers niveau: daartoe worden diensten, die normaliter gelijkvloers voorzien worden in de ondergrond geduwd in een 4.80m diepe waterdichte betonnen kuip van 180mx120m. De bovenbouw (3 bouwlagen) in betonskelet met geprefabriceerde vloeren neemt steun op een spanbetonplateau (waarin technische zones geïntegreerd worden) zwevend op 8m hoogte boven maaiveld, enkel gedragen door lokale kolomzones zodat een open landschappelijke doorkijk behouden blijft.